Mercedes benz sl 350 importeren uit Duitsland

Het wordt steeds duurder om auto bezitter te zijn in Nederland. Dit zal de meeste auto eigenaren niet ontgaan zijn. Belastingen, belastingen en nog meer belastingen zorgen hiervoor. Overheid beleid heeft hier best wel veel invloed op. Niet om Mark Rutte zwart te maken, maar Angela Merkel en consorten doen dit in licht van de auto bezitters een stuk gunstiger. Daar in Duitsland stimuleren ze juist de auto industrie in plaats van die af te remmen. Nu hebben ze ook wel beduidend meer ruimte en wegen in Duitsland dus er is nog meer dan genoeg plaats voor extra auto’s in tegenstelling tot Nederland, maar goed.

Waarom zou je meer betalen in Nederland terwijl net over de grens men duizenden Euro’s kan besparen was ook de vraag die ik mijzelf stelde afgelopen jaar. En ik had een Mercedes op het oog. Die ik al een tijdje wilde hebben. Tweedehands dan wel. Ik zocht op sites als AutoScout en Mobile en vond exact de Mercedes die ik wil hebben vele malen goedkoper over de grens.

Natuurlijk komen er bepaalde kosten bij kijken bij zo een import die ik in Nederland niet zou hebben zoals BPM en logistiek en keuringen e.d. alles staat hier uitgelegd (URL). Maar dit is het punt, zelfs met al die kosten ben je alsnog duizenden Euro’s goedkoper uit in Nederland.

En daarbij wat nog een geheim is dat tussen ons zal moeten blijven is dat in Duitsland zijn de auto’s voor eigen markt luxer uitgevoerd. Je krijgt dus meer voor minder. Voel eens aan je voorhoofd als je nu nog in Nederland een auto wilt kopen.

Enfin, er zijn een aantal dingen die men in ogenschouw zou moeten nemen. Ten eerste koop altijd alleen een auto met garantie. Ik denk dat dit een open deur is maar goed, altijd goed om zeker te zijn. Ten tweede, weet dat je veel BPM kunt besparen door de juiste reken methode te kiezen. Dit verschilt per auto dus ik kan je er hier niet mee helpen. Maar er zijn meerdere legale manieren om tot de BPM te komen kies de meest voordelige. Ten derde kijk goed uit wanneer je zelf rijdt van Duitsland naar Nederland dat je dit doet met een speciaal kenteken want de boetes zijn niet mals wanneer je dit niet doet (bron)!

Dat was het wel wil je net als ik een Mercedes bezitten luxer uitgevoerd voor minder geld, dit is het pad dat men dient te bewandelen kost wat meer tijd en energie maar dubbel en dwars waard!