Waar moet je op letten bij een financial lease?

Een mooie en nieuwe auto rijden willen we allemaal toch? Het probleem is echter vaak dat zo’n auto meestal gepaard gaat moet een hoog kostenplaatje. Hierdoor is het niet voor iedereen mogelijk een dergelijke auto te kunnen financieren. Maar toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt, het antwoord: een financial lease. Als je zakelijk een auto kan leasen kan dit heel interessant zijn. We zullen je in deze blog uitleggen waarom en waar je op moet letten bij het leasen van een auto.

Wat houdt leasen in?

Voordat je gaat leasen is het belangrijk om te weten wat het inhoudt om een auto te leasen. Als je leased betekent dit dat je een maandelijks bedrag betaald voor de auto waarin je rijdt, maar dat deze niet van jou is. De meeste leases hebben een duur van twee tot vier jaar. En in sommige gevallen heb je daarna nog de optie de auto aan te schaffen. Daarnaast ben je meestal gevallen gebonden aan een kilometer restrictie, mocht je deze overschrijden dan zal de prijs die maandelijk betaald sterk stijgen. Het is dus belangrijk hier van te voren op te letten.

Welke auto voor jou?

Als je hebt besloten dat je wilt leasen is het belangrijk om te weten wat voor soort auto het zal worden. Deze keuze hangt natuurlijk af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld het soort werk dat je doet. Als je met je handen werkt zal je waarschijnlijk een busje nodig hebben voor je gereedschap. Mocht je consulting of verkoopwerk dan dan is een luxe auto een goede keuze. Een Audi financial lease is dan bijvoorbeeld erg interessant. Hiermee geef je namelijk een goede eerste indruk en straal je professionaliteit uit.

Met welke kosten heb je te maken?

Als je dan uiteindelijk gaat leasen, hoe dan rekening met eventueel extra toeslagen. Onder andere de verzekering is een belangrijke. Deze hangt natuurlijk samen met het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd. Neem deze dus gelijk mee in je budget!