Een auto kopen in het buitenland, hoe werkt dat?

Hoe begin ik?

We focussen ons nu alleen op de import van een auto binnen de Europese Unie. Heb je een auto gevonden? En is de deal gesloten? Houd er dan rekening mee dat je nog meer geld kwijt bent voordat de auto voor je deur staat. Zo wordt er nog belasting personenauto’s en motorrijtuigen, transportkosten en keuringskosten van het RDW in rekening gebracht.

Daarnaast moet je nog rekening houden met het kenteken. Wanneer je deze in Duitsland hebt gekocht, heeft je auto dus een Duits kenteken. Zonder registratie kan dit zorgen voor vertraging bij de douane, zorg in dit geval dus voor een Duitse registratie voor een korte periode. Haal je de auto zelf op vanuit Duitsland? Regel dan voor tijdelijk Nederlands geregistreerd kenteken, zodat je zonder zorgen Nederland in kunt rijden. Een tijdelijk Duits kenteken is namelijk niet geldig in Nederland en kan je een flinke boete opleveren.

Hulp bij import

Zoals je kunt lezen heeft een auto importeren nogal wat voeten in de aarde. Neem daarom van tevoren altijd contact op met een specialist, zodat je zeker weet dat je voldoet aan alle regels en de import zonder problemen verloopt. Bij Easy Import helpen ze je graag verder bij de import van je nieuwe auto. Of je nou zelf op pad gaat om de auto op te halen of het liefst alles laat regelen. Door de hulp en ervaring van een expert weet je zeker dat jij binnen korte tijd rondrijdt in jouw nieuw voertuig.