Automaat leren rijden of niet?

Tegenwoordig heb je de keuze om een in een automaat te leren rijden of een ‘standaard’ auto bij een rijschool. Welke je kiest heeft voornamelijk met je voorkeur van rijden te maken en van het type auto wat je wilt besturen. Niet elke autoleverancier heeft alle varianten in een automaat uitvoering. Een professionele rijschool biedt beide keuzes aan.

In principe is het leertraject van een automaat precies hetzelfde als je rijbewijs halen bij een rijschool voor handgeschakelde auto’s. Vaak kun je, als het normale autorijden je niet zint, overgaan op een automaat.

Automaat rijbewijs halen

Als je voor een automaat je rijbewijs wilt halen kan je daarmee niet in een handgeschakelde auto rijden. Echter als je in een ‘normale’ auto je rijbewijs haalt dan mag je ook in een automaat rijden. Voor het openhouden van de opties is een normaal leertraject dus het beste bij een rijschool. Sommige mensen hebben echter helemaal niets met het schakelen tijdens het rijden en weten zeker dat de auto die ze ligt ook in een automaat te verkrijgen zijn en kiezen daarom gewoon voor een automaat rijbewijs.

Het verschil in rijden

Vroeger zaten er kleine verschillen in de auto’s en de manier van rijden tussen een standaard auto en een automaat. Voor sommigen was dit ook de reden om voor een specifieke rijschool te kiezen of niet. Echter door de moderne techniek is er vrijwel geen verschil meer in functies en mogelijkheden van de auto’s. Je kan er van op aan dat beide varianten vrijwel identiek zijn.

Het voornaamste verschil is of je wilt schakelen. Veel mensen vinden het ‘bij het autorijden’ horen om te schakelen. Anderen hoeven er niets van te weten. Wel heb je altijd twee handen aan het stuur bij een automaat. Ook kan je je beter concentreren op het wegdek wanneer je niet hoeft te schakelen.

Rijschool voor praktijk en theorie

Om je rijbewijs snel te halen is het verstandig om een rijschool uit te kiezen waarbij je zowel geholpen wordt in je praktijk ervaring als in de theorie. Door beide te combineren pak je de leerstof sneller op en heb je een hogere kans om te slagen. Ook een tussentijdse toetst doet het vaak goed bij leerlingen die niet zeker zijn of ze slagen of niet.

Een autorijschool waar je zowel je praktijk als theorie kunt afleggen werkt dikwijls het snelst. Daarnaast is het prettig als ze een schaalbare cursus aanbieden waarbij je desnoods altijd naar een automaat kan wisselen als een handgeschakelde auto je niet ligt. Op deze manier heb je binnen een mum van tijd je rijbewijs in handen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *