Auto importeren? Houd er rekening mee dat je BPM moet betalen

Al jaren zijn wij gespecialiseerd in het importeren van voertuigen. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit onze buurlanden, Duitsland en België. Hierbij moet er vaak ook BPM betaald worden. Veel mensen vragen zich dan af, wat is BPM precies? Hoe kan je het uitrekenen? En voor wie geldt deze belasting? We leggen je graag uit hoe het precies werkt en waarom we je kunnen helpen bij het uitrekenen van de BPM en het importeren van een voertuig.

Wat is BPM precies?

De afkorting staat voor belasting voor personenauto’s en motorvoertuigen. Alle voertuigen die in Nederland geregistreerd worden krijgen hiermee te maken. De belastingdienst wil graag dat hier belasting over wordt afgedragen. Ook als een voertuig in het buitenland actief is, maar in Nederland geregistreerd staat, moet dit worden afgedragen.

Hoe kan je het BPM-bedrag uitrekenen?

Het bedrag dat moet worden afgedragen is niet eenvoudig uit te rekenen. Hoe je het BPM bedrag uitrekenen kan, kunnen we daarom ook niet precies benoemen. Het is afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van het voertuig, het bouwjaar, en de catalogusprijs wanneer het voertuig nieuw was. De milieuvriendelijkheid wordt bekeken aan de hand van de milieuklasse van het voertuig. Hoe milieuvriendelijker het voertuig is, des te minder belasting er afgedragen hoeft te worden.

Auto of motor importeren?

Heb je ook interesse om een auto van motorvoertuig te importeren? Neem dan zo snel mogelijk contact op. We kunnen je helpen bij het berekenen van de totale kosten en het importeren zelf. Er zijn verschillende pakketten die je kan kiezen, als je meer zou voldoen, dan bij uiteraard goedkoper uit maar kost het wat meer tijd. Als je het volledig wil uitbesteden dan zijn de kosten wat hoger maar weet je zeker dat alles goed wordt uitgevoerd.