Welke brandstof is het beste voor je tweedehands auto?

Bij het uitzoeken van een tweedehands auto is het natuurlijk belangrijk om te kijken in welke staat de auto verkeerd. Kies bijvoorbeeld altijd een betrouwbare autodealer en maak altijd een proefrit. Maar let ook op de brandstof waar de tweedehands auto op rijdt, want dit kan voor jou een belangrijk verschil maken. Welke brandstoffen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen?

Benzine: voor- en nadelen
Er zijn veel auto’s die zijn voorzien van een benzinemotor. Wat zijn de voordelen van benzine? Benzine stoot minder schadelijke stoffen uit dan bijvoorbeeld diesel. Daarnaast kun je een benzineauto vaak goedkoper aanschaffen. Ook is een benzinemotor veel lichter omdat het uit een minder zware constructie bestaat. Ook betaal je minder wegenbelasting voor je tweedehands auto. Er zitten ook nadelen aan benzine. Zo heeft benzine de hoogste literprijs en hebben deze auto’s vaak een kortere levensduur. Daarnaast verbruikt een benzineauto meer brandstof dan bijvoorbeeld diesel. Wanneer je budget wat kleiner is, kun je dus beter een benzine auto aanschaffen.

Diesel: voor- en nadelen
Je kunt ook kiezen voor een auto met dieselmotor. Een dieselmotor heeft een aantal belangrijk voordelen. Zo is de prijs van deze brandstof lager maar is de dieselmotor ook een stuk zuiniger dan benzine. Dit komt door de hoge compressieverhouding en het verloop van de verbranding. Wanneer je veel kilometers gaat maken is het slimmer om een dieselauto aan te schaffen. Hier tegenover staat wel dat de wegenbelasting hoger is dan bijvoorbeeld benzine. Daarnaast is het rijden in een diesel een stuk minder milieuvriendelijk. De brandstof stoot veel stikstofdioxide en fijnstof uit. Check de actuele dieselprijzen op www.dieselolie24.nl

LPG: voor- en nadelen
Uiteindelijk heb je ook nog de keus voor een tweedehands auto die op de brandstof lpg rijdt. Als belangrijkste voordeel heeft lpg dat het een stuk goedkoper is dan diesel en benzine. De prijs ligt een stuk lager en als je veel reist kun je heel veel geld besparen. Ook is het voor het milieu beter om op lpg te rijden. De uitstoot is veel minder dan bij diesel en benzine. Lpg heeft ook een aantal nadelen. Zo is het een stuk slechter voor de motor en is het lang niet bij ieder tankstation verkrijgbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *