Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands auto?

Het kopen van je eerste auto kan behoorlijk spannend zijn. In veel gevallen gaat dit om een tweedehands auto. Welke punten zijn belangrijk om in de gaten te houden. In dit artikel geeft Audi dealershop A-point een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Neem een auto die bij je past Voordat je een auto wilt aanschaffen, bedenk dan waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Is het voor het rijden naar je werk en wat voor afstanden moet hier met worden gereden. Deze zaken kunnen van invloed hebben op je keuze.

Waar is het verstandig om een tweedehands auto te kopen?
De verstandigste keuze is altijd om naar betrouwbare autodealer te gaan. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor een Audi. Kies dan ook voor een Audi dealer. Autodealers verlenen namelijk meer service en garantie dan wanneer je ervoor kiest een tweedehands auto bij een particulier te gaan kopen. Daarnaast hebben zij kennis van zaken en zijn ook gebreken gemakkelijker bij de autodealer te verhalen dan wanneer je particulier koopt.

Proefrit maken
Om je keuze te bevestigen is het aan te raden om een proefrit te maken. Dan is het direct mogelijk om de auto te ervaren. Zodra de auto bevalt en tevens de prijs en andere randzaken goed zijn, is de keuze wellicht snel gemaakt. Mocht de auto niet bevallen, dan is het gelijk de bevestiging om het niet te doen. Het gaat immers jouw auto en alleen jij kunt beslissen wat je wel of niet bevalt.

Onderhandelen
Wanneer je na de proefrit al weet dat je de auto wilt kopen. Dan is het mogelijk om direct te onderhandelen. Mocht tijdens de rit bijvoorbeeld een aantal zaken zijn opgevallen die niet helemaal goed werken of misschien heeft de auto een aantal krassen. Gebruik dit direct als mogelijkheid om te onderhandelen. Hier kan je bijvoorbeeld nog om een onderhoudsbeurt vragen voordat je hem koopt of proberen iets van de prijs af te halen. Het is ook mogelijk om de auto voor de laagste prijs te nemen, maar zonder garantie. Dit is echter niet aan te raden. Het beste is voor safe te kiezen, de garantie dus!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *