Taxi chauffeur worden

Om  taxi chauffeur te worden moet je een aantal dingen goed kunnen: autorijden, met mensen omgaan en ’s nachts werken. Het is een uitdagend beroep waarbij je altijd weer wat nieuws meemaakt. Je leert veel van de mensen die je naar hun bestemming brengt en een praatje maken. Voordat je aan de slag kan moet je beginnen met leren rijden in een rijschool.

Een taxi chauffeur worden betekent drukke dagen. Je werkt vooral overdag tijdens de werkspits. Overal zijn zakenlieden die op tijd bij hun afspraak moeten aankomen, net de vlucht moeten halen voor een buitenlandse zakenrelatie of mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast is het weekend een extra uitdaging. Niet iedereen zal nuchter zijn en je moet de hele nacht doorgaan.

Rijbewijs halen bij een rijschool

Om een taxi chauffeur te worden moet je een rijbewijs B hebben. Om deze te halen ga je naar een rijschool. Zij leren je hoe je moet autorijden, waarna je je rijbewijs hebt. Als het zo ver is mag je nog niet meteen mensen gaan vervoeren voor geld.

Je kan zelf je taxi bedrijf beginnen of je aansluiten bij een grote firma. Naast je rijbewijs is een zekere minimale ervaring van autorijden vaak vereist. Leren rijden bij een rijschool is dus nog maar het begin.

Daarnaast heb je nog een chauffeursdiploma om een professional te worden, Verklaring omtrent Gedrag, keuring van de arts en een chauffeurskaart nodig.

Werkgebied van een taxi chauffeur

Een taxi chauffeur worden betekent ook je werkgebied kennen. Dit is exact wat je zou verwachten. Overal waar veel mensen zijn die vervoer nodig hebben kan je een taxi vinden. Meestal is dit dus in de stad waar je ze regelmatig tegenkomt. Woon je in een afgelegen stuk van de stad of een kleine plaats rondom een grotere stad? Dan kan je een taxi chauffeur oproepen via de telefoon of een afspraak via internet maken.

Ook de luchthavens zijn een belangrijke plek voor taxi chauffeurs. Vooral omdat hier mensen naartoe gaan die soms haast hebben en niet hun auto lang willen parkeren. Of mensen die aankomen en zelf geen vervoer hebben om zich door het land heen te bewegen. Schiphol is bekend om de vele taxiservices die daar zijn.

Overige opties

Door een taxi chauffeur te worden kan je ook andere gelegenheden aangrijpen. Zoals bij busvervoer of limousinevervoer. Afhankelijk van het voertuig zijn hier wel speciale eisen aan verbonden met mogelijk toegevoegde certificaten die noodzakelijk zijn. Hiervoor kan je ook terecht bij een speciale rijschool. Zo’n rijschool biedt vele vervolgopleidingen op de normale trajecten.

Als taxi chauffeur kom je in veel verschillende situaties terecht en dat maakt het beroep zo leuk. Veel beroepschauffeurs vervelen zich niet tijdens hun werkdagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *