Kun je autoschade zelf herstellen?

Schade aan je auto komt helaas vaker voor dan je zou willen. Een paaltje over het hoofd gezien, een stoeprandje meegepakt of iemand anders brengt schade toe aan je auto. Het is natuurlijk afhankelijk van de grote van de schade of je deze zelf kan herstellen of dat je beter naar een garage kunt gaan Veel kleine dingen kun je namelijk prima zelf doen. In dit artikel geven we je enkele tips voor het zelf herstellen van de schade.

Een klein krasje verwijderen

Heb je een paaltje over het hoofd gezien en zit er nu een kras in je auto? Een kleine kras kun je vaak prima zelf herstellen. Allereerst kun je natuurlijk proberen om de kras weg te poetsen. Als je de kras hiermee niet wegkrijgt kun je proberen om de kras op te vullen. Bijvoorbeeld met scratchremover of met een kraspen. Deze producten zijn vrij goedkoop. Je kunt dus op een goedkope en vrij eenvoudige manier de kras in de auto weghalen.

Een deuk zelf weghalen

Ben je ergens tegenaan gereden en zit er nu een deuk in de auto? Ook een kleine deuk kun je proberen zelf weg te halen. De simpelste manier om dit te doen is met een ontstopper. Zet de ontstopper in het midden van de deuk en probeer op deze manier de deuk weer weg te halen. Ook kun je proberen om de deuk weg te halen met hitte. Bijvoorbeeld door het metaal te verhitten met een haarföhn of met heet water.  Door de hitte zal het metaal uitzetten en misschien dat de deuk hierdoor verdwijnt.

Toch beter naar de garage gaan?

Soms is het beter om toch naar de garage te gaan voor herstel van autoschade. Bij de garage hebben ze meer kennis en ervaring en zij weten hierdoor beter hoe de schade het beste herstelt kan worden. Lukt het zelf niet om de schade te herstellen of ben je bang dat je het zelf alleen maar erger maakt? Twijfel dan niet en breng de auto naar de garage. Zeker wanneer je veel schade hebt is het verstandig om naar de garage te gaan. Daarnaast is het belangrijk om je auto jaarlijks bij de garage te laten keuren. De garage controleert of alle onderdelen van de auto nog goed functioneren en herstellen eventuele schade meteen.