Kom alles te weten over een occasion

Velen van ons hebben wel eens op het punt gestaan om een tweedehands auto te kopen, terwijl je twijfelt over de echte toestand van de auto. Sta je op het punt om de auto van je dromen te kopen of koop je een auto die toch niet zo goed is als je verteld is? Het gebeurt vaker dan je denkt. Iemand die zijn of haar auto verkoopt zal de auto natuurlijk altijd zo mooi mogelijk willen aanprijzen, maar weet dat er bronnen zijn die je van alles kunnen vertellen over wat de auto echt kan. Een auto is namelijk een uitgebreid geheel, waarvan jij als buitenstaander nooit alles kan weten. Een paar simpele trucjes helpen je bij het krijgen van een goed beeld van de auto.

Kentekencheck
Op het internet zijn er verschillende websites te vinden waar je een gratis kentekencheck kunt invoeren. Op deze pagina kun je alles over de auto vinden wat bij het RDW bekend is. Denk aan bijvoorbeeld het vermogen, het brandstofverbruik, de nieuwwaarde en de APK vervaldatum. Er is niets zo vervelend dan een auto kopen waarvan jij denkt dat er nog een jaar APK op zit, terwijl in werkelijkheid de APK over enkele weken al vervalt.

Second-opinion
Heb jij geen of weinig verstand van een auto? Loop daar niet voor weg, je bent namelijk lang niet de enige. Neem als je naar de verkoper gaat dan altijd iemand mee die wel inhoudelijk wat kennis heeft, die je goed kan adviseren of het aankoopbedrag in lijn ligt met de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Lukt dat niet, kun je ook een second-opinion aanvragen bij een onafhankelijke keurmeester bijvoorbeeld. Hiermee voorkom je naar alle waarschijnlijkheden onaangename verrassingen achteraf.

Controleer dus goed wat je koopt. Dat geeft je meer zekerheid dat jij straks helemaal blij bent met je nieuwe auto, en bovendien veilig en verantwoord de weg op kunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *