Een tweedehands auto importeren: hoe werkt dat eigenlijk?

Het kan gunstig zijn om een auto uit het buitenland te halen, in plaats van er eentje in Nederland aan te schaffen. Soms is dit namelijk stukken goedkoper en het komt ook weleens voor dat een auto niet in Nederland verkrijgbaar is. Maar een auto importeren, hoe gaat dat eigenlijk precies in z’n werk?

Een auto vinden

Er bestaan verschillende websites waarop je een geschikte auto kunt vinden. Op deze sites kun je je zoekopdracht specifiek filteren, zodat de auto precies aan jouw eisen voldoet. Je kunt ook een bepaald zoekgebied instellen. Kies bijvoorbeeld voor Duitsland; het aanbod is hier erg groot. Als je uiteindelijk een geschikte auto gevonden hebt, kun je contact opnemen met de autodealer en een afspraak maken om te komen kijken en een proefrit te maken.

Waar moet je op letten?

Wanneer je eenmaal een auto gevonden hebt, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Ten eerste is de administratieve afhandeling bij import en export verschillend per land. Er bestaan echter speciale bedrijven die je hierbij kunnen helpen, of die er zelfs voor kunnen zorgen dat alles goed verloopt, zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Vraag jezelf verder af: is dezelfde auto echt niet in Nederland te krijgen en is dit wel de voordeligste optie? Zitten er geen addertjes onder het gras, is de auto niet té goedkoop? De historie van een buitenlandse occasion valt namelijk niet altijd goed te achterhalen.

Verder dien je voor het importeren van een auto altijd BPM aangifte te doen. Zonder BPM aangifte krijg je geen Nederlands kenteken, nog iets om rekening mee te houden dus! Maar geen zorgen: BPM berekenen kun je heel makkelijk online.

Tot slot is het ook erg handig om van tevoren uit te zoeken welke brandstof het beste is voor je tweedehands auto.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *